teacher training YTT 200

Deze 200 uurs yoga lerarenopleiding biedt een solide basis om yoga te leren, te onderwijzen en de eigen persoonlijke beoefening te verdiepen.

Deze kennis stelt je in staat om een zorgvuldig opgebouwde yogales te geven, waarin tevens een kiem gelegd wordt voor de spirituele ontwikkeling van ieder individu. Een les waarin de lichamelijke en filosofische componenten in samenhang worden aangereikt, en die inspirerend en genezend werkt.

  • Voor wie?teacher training

Deze training is geschikt voor de serieuze student die graag yoga wil onderwijzen, of die verdieping zoekt van zijn eigen kennis en persoonlijke beoefening. We werken met kleine groepen van maximaal 12 personen. Op deze manier ga je met elkaar een leerproces aan waardoor je behalve van de leraren ook van elkaar leert.

  • Programma

Deze opleiding wordt gegeven op onze locatie in Alphen aan den Rijn in 24 lesdagen van elk 6 lesuren, verdeeld over zaterdag- en/of zondagen en af en toe een heel weekend over een periode van ongeveer 5,5 maanden. De lessen zijn van 09:30 – 15:30 uur

Cursusdata: maart: 07, 08, 14, 22 en 29, april 04, 05, 18, 19 en 25 mei: 30 en 31 juni: 07, 13, 14, 21 en 27 

juli: 04, 11 en 12, ZOMERVAKANTIE  24 juli t/m 05 september, september: 06, 12, 26 en 27

Elke lesdag staat een chakra centraal waarbij de asana’s en theorie worden uitgezocht dmv visuele media, lezingen, leerboeken en ‘samen oefenen’. We beginnen de lesdag met een Sankalpa als focus op je fysieke, mentale, emotionele en spirituele transformatie voor die dag.

In het praktijk gedeelte wordt geoefend met didactiek, ethiek, juiste beoefening en modificaties van de asana’s.  In de benadering van de asana’s komen verschillende yoga soorten aan bod, zodat je een breed aanbod krijgt, waaruit je later een weloverwogen keuze kan maken.

  • Curriculum

De opbouw is overeenkomstig algemeen gevolgde internationale richtlijnen voor 200 uurs opleidingen. Daarin komen de volgende vakken aan bod, die behalve door docenten van de vaste staf ook door gastdocenten worden gegeven.

  • Boekenlijst

Bekijk hier boekenlijst

  • Toetsing en examinering:

Tijdens de opleiding zullen we je ‘vorderingen’ op verschillende manieren toetsen, namelijk met een tussentijds schriftelijk examen en meer naar het einde toe een praktijkexamen les van plus minus 45 minuten voor een groep cursisten.

De eindscriptie met een zelfgekozen onderwerp vormt het meest persoonlijke onderdeel van de toetsing, omdat het iets zegt over je persoonlijke groei en ontwikkeling.

  • Diploma

Na succesvolle afronding van de Lerarenopleiding ontvangt de yoga-docent een yoga-diploma dat bevestigt dat je voldoende kennis en praktische ervaring hebben om Hatha Yoga (asanas, pranayama en ontspanning) aan beginners en intermediaire yoga studenten te leren.

Studenten mogen niet meer dan 2 dagen of een weekend missen, om in aanmerking te komen voor certificering (gemiste uren moeten worden ingehaald).

  • Docent flim

Flim Reydon

Flim’s kracht ligt in haar talent om mensen meer over zichzelf te leren via de yoga. In haar ervaring van 30 jaar yogalessen geven en vooral yoga teacher trainees is zij erachter gekomen hoeveel talenten er in ieder van ons verscholen liggen. Om die tot ontplooiing te brengen wil zij verdergaande inzichten en innerlijke werking langs de minder bewandelde yoga paden verkennen en onderwijzen.