Restorative yoga & Yoga Nidra

RELAX & RENEW & YOGA NIDRA
4945a3c76bd016958a426b0ea6a5def4

Als je graag een les wilt die erg ontspannen is, kalmerend en vol met zachte stretching oefeningen, volg dan deze les. Je zult beter slapen, je concentratie zal verbeteren en je zult merken dat een warme ontspanning zich verspreid over je lichaam en zenuwstelsel.

Met behulp van kussens, dekens, blokjes, … wordt het lichaam volledig ondersteund in een serie van passieve yogahoudingen die een diepe ontspanning mogelijk maken. Je wordt aangemoedigd om toe te laten in plaats van te doen, waardoor diepgewortelde spanningen kunnen worden losgelaten en balans in lichaam en geest kan worden hersteld.

Restorative yoga is heel zacht en comfortabel en zal je niet buiten je comfortzone laten werken. De rustige vorm van yoga is door iedereen goed  te beoefenen.

YOGA NIDRA

Yoga Nidra of ook wel de ‘slaap van de yogi’s’ genoemd is een wetenschappelijk onderbouwde vorm van een diep ontspannende en transformerende begeleide meditatie waarbij je komt tot een zeer diepe maar bewuste slaap.

Tijdens de Yoga Nidra balanceer je tussen waken en slaap. Het lijkt alsof je slaapt maar je bewustzijn blijft actief. Je werkt naar deze staat toe door middel van meditaties (visualisaties, ademhaling, bodyscan). Een hele goede manier om fysieke, mentaal en emotioneel helemaal te ontspannen. “1 uur yoga Nidra kan zelfs aanvoelen als 4 uur slaap.

De vorm van Yoga Nidra die wordt gegeven is gebaseerd op het iRest® protocol waarbij je alles verwelkomt wat je onderweg tegenkomt, emoties, gedachtes en gevoelens, zodat je hier ook beter mee om kunt gaan in je dagelijkse leven.

Lestijden Restorative yoga & Yoga Nidra

  • Woensdag 20:30 uur  (om de week)

*check altijd het rooster i.v.m. mogelijke wijzigingen