mindtraining en yogaretreat “An open heart”

an open heart posterZoek jij ook kracht, zelfvertrouwen en balans? Hoe maak je de ruimte om spanningen en emoties te kunnen bijsturen? Hoe open je je hart voor jezelf en anderen?

Een unieke gelegenheid om in deze eendaagse even uit de beslommeringen van alledag te stappen en in deze sfeervolle rustige en inspirerende omgeving van verdieping, wijsheid en compassie te landen. Een dag voor iedereen, waarin je begrip van de werking van de mind en de wijsheid van meditatie en yoga centraal staan. Dit alles in een atmosfeer die je op een heel natuurlijke manier inspireert en meeneemt naar je eigen bron van innerlijke wijsheid, eenvoud en alerte staat van zijn. De werking van je eigen mind en body verkennen vanuit een heel nieuw fris perspectief. Naast leringen van Lama Jigme Namgyal bestaat het programma uit meditatie sessies, teachings, reflectie en yoga, door senior leraren Tabe de Boer en Hendrik van der Weijden.

Programma

09:00 u.  Deuren open

09:30 u   Introductie in meditatie door Hendrik en Tabe

10:30 u.  Korte pauze

10:45 u.  Hatha yoga door Tabe
Yoga voor zowel beginners als gevorderden, waarbij je leert om kracht, zelfvertrouwen en balans te ontdekken en ontwikkelen. Door de oefeningen krijg je energie en een ontspannen lichaam.

12:00 u. Vegetarische lunch

13:00 u. Digestive breathing en Yin yoga door Tabe 
Ademhalingsoefening voor de spijsvertering, gevolgd door een korte Yin yoga les.  Een meditatieve vorm van yoga waarbij je tijd neemt voor je lichaam en je gevoel. Je ervaart weerstand en accepteren (loslaten).

13:45 u. “Wat is geluk”, trainen van de geest door Hendrik
Iedereen streeft naar levensgeluk, dat is een natuurlijk verlangen. Maar wat is geluk? Positieve menselijke kwaliteiten zoals compassie, liefde en geluk zitten diep in onze geest verborgen. Deze kan je door een goede training naar voren halen. Hoe doe je dat?

14:45 u. Korte pauze

15:00 u. (Bezoek) “The deep view of meditation” door Lama Jigmé Namgyal
Heel bijzonder om in Yogatreasure deze authentieke leraar uit de hoogvlakten van Tibet te mogen verwelkomen. Hij zal ons introduceren in de diepere lagen van onze geest waardoor alle ervaringen in diverse oefeningen eerder op de dag samenkomen in de diepere gronden van onze geest. Let op: Dit is een ‘not to miss opportunity’!

17:30 u. Afronding

Voor wie: iedereen | Wanneer: 22 april van 9:30 tot 17:30 u. | Waar: Yogagatreasure, De Ruijterstraat 17a in Alphen aan den Rijn| Docenten: Lama Jigmé, Tabe de Boer, Hendrik van der Weijden | Inclusief: thee, water, vegetarische lunch| Benodigdheden: Makkelijke kleding, yoga mat, meditatiekussen en evt. deken en handdoek*| Prijs € 60,00 |Yogatreasure leden betalen € 55,00 |

*Yogatreasure beschikt over yogamatten, kussens en dekens die je kan lenen. Wil je hier gebruik van maken stuur dan een berichtje naar info@yogatreasure.nl 

Aanmelden https://yogatreasure.opencontrolplus.com/reservations  Info:info@yogatreasure.nl

Boek advies: ISBN 9789401600514 “Open je hart” Dalai Lama

Opbrengst van deze workshop wordt gedoneerd aan Golog Support Foundation https://gologsupport.org/ Het doel van deze stichting is het bevorderen van onderwijs en de gezondheidszorg in de Tibetaanse regio Golog.
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

trio yoga treasureLama (Tibetaans voor leraar) Jigmé Namgyal een authentiek meditatieleraar. Hij is geboren in Tibet en heeft het grootste gedeelte van zijn leven besteed aan het bestuderen en trainen van de geest. Na zijn afstuderen aan de Boeddhistische Universiteit van Serthar-Larung Gar in Tibet trok Lama Jigmé naar Europa en stichtte onder andere Phuntsok Chö Ling in Rotterdam (www.phuntsokcholing.org). Hij heeft jarenlang gestudeerd bij vooraanstaande meditatieleraren en geeft nu zelf les aan iedereen die geïnteresseerd is, in de hoop dat ook zij voordeel kunnen hebben van de kennis en technieken die zichzelf keer op keer hebben bewezen. Dit doet hij altijd op een zeer toegankelijke, praktische en diepgaande wijze.

Hendrik van der Weijden Toen Hendrik Lama Jigmé ontmoette eind 2003 maakte hij kennis met de diepgaande Tibetaanse traditie op het gebied van meditatie en mindtraining. Vanaf dat moment is het zijn passie om de oosterse en de westerse zienswijze samen te brengen in één wereld  Hij doet dit als meditatie-instructeur en als leiderschapstrainer binnen Compassionate Leadership (www.compassionate-leadership.net) waarin het leiding geven aan je eigen mindset de basis is voor goed leiderschap.

Tabe de Boer yogadocent en Master, voor onderzoek naar toepassing van yoga bij het voorkomen en overwinnen van PTSS bij militairen. Op op 19 jarige leeftijd kwamTabe in contact met yoga en meditatie en was meteen verkocht. Sindsdien heeft hij lessen en trainingen gevolgd bij verschillende docenten en is opgeleid tot Yoga docent aan de Saswitha stichting (500 u.). Tabe geeft met veel plezier les in zijn eigen yogaschool  en heeft vele reizen gemaakt naar India, Nepal en Tibet. Voor Tabe is yoga, binnen jouw eigen grenzen, werken aan een gezond lichaam en een gezonde geest; innerlijke balans. Werken aan evenwicht tussen lichaam, adem en geest, denken en voelen, hoofd en hart. Tabe is ervan overtuigd dat iedereen yoga kan beoefenen.