Mindfulness training

‘MIND YOUR STEPS!’

Bij Yogatreasure start Kiem&Koets in september weer met de 8-weekse Mindfulness-training ‘Mind your Steps’ 

MINDFULNESSTRAINING VOOR WIE?

Voor iedereen die zich rusteloos en opgejaagd voelt; veel stress ervaart, het gevoel heeft nooit klaar te zijn; regelmatig slecht slaapt; veel piekert; zorgen maakt over de toekomst; het gevoel heeft tekort te schieten, kampt met schuldgevoelens; snel geïrriteerd raakt; de e-mailbox niet meer leeg krijgt, enz.

En natuurlijk ook als je gewoon nieuwsgierig van aard bent naar wat Mindfulness jou nog meer kan brengen in het leven of als je graag goed voor jezelf wilt zorgen.

WAT IS MINDFULNESS EIGENLIJK?

Mindfulness is een praktisch hulpmiddel als het gaat om stress -en energiemanagement, maar biedt ook steun in lastige tijden.

Jon Kabat-Zinn is de grondlegger van Mindfulness. Hij deed onderzoek naar de interactie tussen lichaam en geest. Ook heeft hij onderzoek gedaan naar de effecten van aandachtstraining op de hersenen en op de verwerking van emoties, in het bijzonder bij stressgerelateerde klachten en chronische pijn.

Zijn in 1979 ontwikkelde 8-weekse training bleek effectief te zijn bij het verlichten van stress, angst, pijn en (chronische) ziekte. 

WAT LEER JE?

Mindfulness is het trainen van je geest, zodat je aandachtig kunt zijn in het moment van nu en zonder oordeel.

Mindfulness is een vaardigheid die iedereen kan leren en leer je niet uit een boekje. Mindfulness moet je zelf doen en bovenal ervaren. Dat betekent iedere les met nieuwe aangereikte aandachtsoefeningen dagelijks thuis aan de slag gaan en zodoende ervaringsgericht leren.

Mindfulness is geen doel op zich en geen middel om je problemen te laten verdwijnen, de ervaringen onderweg geven je nieuwe inzichten. Aandachtig zijn, zonder oordeel en met mildheid kijken naar jouw gewoontes.

ERVARINGSGERICHT LEREN IN GROEPSVERBAND

De mindfulnesstraining bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten van elk tweeëneenhalf uur. We oefenen in kleine groepen van minimaal zes en maximaal 12 personen (dus wees er snel bij). Tijdens deze bijeenkomsten wisselen we aandachtsoefeningen af met bewegingsoefeningen.

Tijdens de lessen bieden wij jou de ruimte om te bespreken waar jij tegenaan loopt. Er is geen goed of fout, het is aandachtig worden en ontdekken. Je kunt het niet verkeerd doen. De onderwerpen die aan bod komen krijg je als theorie mee in een werkmap en kan je thuis nog eens rustig nalezen. Ook krijg je ingesproken aandachtsoefeningen mee zodat je thuis kan oefenen.

WANNEER EN WAAR?

Alphen aan den Rijn

Start: 5 oktober van 09.00 – 11.30 uur

Locatie: Studio Yogatreasure, Antonie van Leeuwenhoekweg 17, Alphen aan den Rijn

JOUW INVESTERING

€ 395,- inclusief BTW, cursusmap, ingesproken aandachtsoefeningen.

Interesse? Aanmelden