Meditatie “let’s meditate xl”

Leer jezelf steeds beter kennen!shutterstock_350542424

Meditatie heeft al vanaf een paar minuten per dag positieve gevolgen voor je gezondheid en geluksbeleving. Meditatie breng je tot rust. Je leert jezelf ook steeds beter kennen. Je komt als het ware dichter bij je ware aard.

Meditatie of mindtraining is goed voor tal van verschillende dingen, afhankelijk van het type meditatie dat je doet. Zo kan het helpen om meer focus te ontwikkelen, om te gaan met moeilijkheden en compassie, stress te reduceren of jezelf te leren kennen.

……………………………………………………

STA MET BEIDE BENEN OP DE GROND EN OPEN JE HART!

Tijdens deze extra lange  les gaan we ons richten op verschillende meditaties, waarbij er ook tijd wordt genomen voor reflectie. We beginnen met een meditatie oefening die je leert aarden; “met beide benen op de grond te staan”, aankomen in het lichaam en in contact komen met je eigen natuur. Door middel van bewegen begeleiden we je naar binnen. We creëren hiermee een stevige en veilige basis voor de volgende oefening waarbij we aandacht gaan geven aan het hart.

De meditatie van het hart leert ons om in het leven om te gaan met compassie, naar jezelf maar ook naar de wereld om je heen. Deze meditatie zorgt voor een gezonde ademhaling en je leert meer en meer contact te maken met het fysieke en emotionele hart, zodat je steeds meer kunt leven vanuit je hart. Ook wordt je in deze meditatie wederom verbonden met de bron, wie jij werkelijk bent en de aarde.

We eindigen met het beoefenen van de Yoga Nidra. Deze yogavorm wordt ook wel slaapyoga genoemd omdat we deze in de Savasana houding beoefenen. We zoeken de grens tussen slapen en waken op. Je leert omgaan met balans, focus en innerlijke rust en ervaart een diepe ontspanning! Tijdens de Yoga Nidra werken we met een intentie.

Al met al ontvang je bij deze Meditatie les XL de tools om met meditatie aan de slag te gaan en ga je met hernieuwde energie en inzichten naar huis.

Wanneer: vrijdag 1 juni 2018 19:30 tot 21:30 | Voor wie : iedereen | Waar: Yogatreasure | Docent: Bobbejaan | Inclusief: thee, water met wat lekkers | Prijs: € 15,-

Aanmelden