lesstijlen

  • VINYASA FLOW YOGA

Een vloeiende, energieke, creatieve, vol spectrum flow les die ademhaling, beweging, kracht, ontspanning en flexibiliteit integreert. Deze les creëert een reinigende lichaamshitte,verbetert flexibiliteit, focus, gezondheid en vitaliteit. De houdingen en vinyasas helpen om te zuiveren, helen en ontspannen body en mind. In de les wordt gewerkt met de elementen van de natuur of de chakra’s. Prana Flow ® is een energieke, creatieve, full-spectrum benadering, een yogastijl ontwikkeld door Shiva Rea en het wereldwijde Vinyasa collectief van leraren.

  • EASY VINYASA FLOW YOGA 

Een basis vinyasa flow yoga les, in rustig tempo, houdingen die erg geschikt zijn voor ieder moment van de dag, vooral wanneer je op zoek bent naar een kalmerende, rustgevende en herstellende les. In deze heerlijke les ga je vloeiend door houdingen gericht op stretching, kracht, ademhaling, core, meditatie en ontspanning. Een flow yogales in een toegankelijk tempo, met houdingen die  ontspannend werken en in elkaar overvloeien. 

  • VINYASA YOGA – ASHTANGAyoga-treasure-downward-dog

De houdingen en vinyasa’s (betekent ‘adem-gesynchroniseerde beweging’) zorgen voor een reinigende lichaamshitte en tegelijkertijd voor een diepe concentratie. Je bouwt tevens kracht op door de houdingen vast te houden. Ashtanga Vinyasa yoga is één van de meest krachtige vormen van yoga en bestaat uit vaste series van houdingen. Vooral geschikt voor als je conditie, kracht en flexibiliteit wilt opbouwen en het best kan ontspannen door inspanning. 

  • YIN YANG YOGA

In deze les worden Yin- én Yang-elementen gecombineerd. Sommige lessen beginnen langzaam en bouwen daarna verder op; andere beginnen dynamisch en eindigen stil. Het yin gedeelte focust zich vooral op zittende en liggende houdingen, die langer worden aangehouden. Het Yang gedeelte is actiever en bestaat vaak uit staande houdingen, waarbij de nadruk ligt op de ademhaling, uitlijning en beweging (flow).  Bij YIN YANG YOGA vind je een goede balans tussen inspanning en ontspanning. Een unieke combinatie van twee yogastijlen waarin de beste elementen van verschillende bewegingskunsten worden samengebracht. Yin, Ashtanga en Vinyasa yoga ontmoeten elkaar met Tai-Chi. Deze les staat af en toe op het rooster.

  • DO-IN YOGA demo 5 DSC_5941

In deze heerlijke les aandacht voor stretching, ademhaling, meditatie en ontspanning. Een gentle yin-les waarbij yoga en do-in (DO-IN is nauw verwant aan oosterse geneeswijzen zoals acupunctuur en shiatsu) wordt gegeven in een zacht tempo en met houdingen die therapeutisch en zeer ontspannend werken. Omdat je zelf je grenzen verkent met DO-IN, aanpast waar nodig, is het een bewegingsvorm voor iedereen. Elke leeftijd, ieder lichaam. Zeker ook bij het ontspannen na een zware training en het herstellen van blessures.

  • STRESS RELIEF – HATHA YOGA

In een Stress Relief – Hatha Yoga les ligt de nadruk op het versterken en soepel maken van je lichaam en het verhogen van je concentratie op een rustige, regelmatige wijze. De houdingen en ademhalingsoefeningen leren je bewust te worden van spanning en ontspanning van jouw lichaam en de “mind” waardoor je stress gaat loslaten.  Je ervaart weer focus, balans, bewustwording en innerlijke rust. Deze les is voor iedereen geschikt, zeker voor degene met ademhalings- , rug- en stress gerelateerde klachten. Je hoeft er niet lenig voor te zijn (je wordt er uiteindelijk wel leniger van)! Relieve stress & keep fit….

  • YIN YOGA 

YIN YOGA is een gecultiveerde kunst van overgave ontwikkeld door Paul Grilley. Deze sublieme, ontvankelijke en passieve beoefening zal je vertragen, word je diep Nianna DSC_6724ontspannen en ga je diep. Zittende en liggende houdingen worden langer aangehouden, en geven tijd om het bindweefsel rond de gewrichten te verzachten. Dit maakt dat de energie vrijelijk door je hele wezen stroomt en helpt los van weerstanden en patronen te komen. De weefsels rondom gewrichten worden meer zacht. Transformeert weerstand in bewustzijn, na verloop van tijd ontdek je de diepe niveaus van overgave. Iedereen is gebaat bij vertragen, stil worden, naar binnen gaan en dicht bij de bron aankomen.

 

 

  • RESTORATIVE YOGA RELAX & RENEW4945a3c76bd016958a426b0ea6a5def4

Als je graag een les wilt die erg ontspannen is, kalmerend en vol met zachte stretching oefeningen, volg dan deze les. Je zult beter slapen, je concentratie zal verbeteren en je zult merken dat een warme ontspanning zich verspreid over je lichaam en zenuwstelsel. Restorative yoga is heel zacht en comfortabel en zal je niet buiten je comfortzone laten werken. De rustige vorm van yoga is door iedereen goed  te beoefenen. 

 

MEDITATIE “let’s meditate”AdobeStock_141860204-1-1024x683

Wil je komen mediteren? Kom dan naar onze MEDITATIE les. Ervaring is niet vereist. Je krijgt informatie, gericht op het zelf leren mediteren. Praktische en wisselende technieken (statische, actieve meditaties en mindfulness oefeningen) worden aangereikt waar je thuis verder mee aan de slag kunt.

Meditatie is altijd voor iedereen geschikt. Effecten? Te veel om op te noemen: je leert je beter focussen en concentreren, het helpt je helderder te denken, makkelijker beslissingen te nemen en je yoga practice zal verbeteren.  Je ervaart ontspanning en je zult je ware natuur ontdekken.

 

PRIVÉ YOGA

Je kunt bij Yogatreasure ook individueel yogalessen volgen. Die worden speciaal afgestemd op jouw behoeftes en belangstelling. Privé yoga is een hele goede manier om met yoga te beginnen, maar ook om je verder te verdiepen en te ontwikkelen.  Ben je niet zo’n groepsdier? Of heb je behoefte aan extra aandacht van een yogadocent? Tijdens een privésessie geven we je graag alle ruimte en aandacht die je nodig hebt.
Als je jouw favoriete yoga-stijl wilt beoefenen op een tijdstip en plaats die jou het beste uitkomt, kan privé-les een uitkomst zijn. Meer info