iRest®meditatie cursus

lotusiRest® is een meditatiebeoefening gebaseerd op de oude traditie van Yoga Nidra en aangepast aan de omstandigheden van het moderne leven. Eenvoudig te leren en gemakkelijk te oefenen. Het kan door iedereen worden beoefend, ongeacht fysieke vaardigheden of ervaring met meditatie. Eenmaal geleerd, wordt iRest een methode voor het leven.

Je wordt op een zachte manier geleid naar oplossingen van problemen. Oplossingen die in onszelf besloten liggen maar waar we vaak niet “bij” kunnen komen kunnen leiden tot; slapeloosheid, angstgevoelens, PTSS, chronische pijn, gepest worden, relatieproblemen.

Wat kan je verwachten?

Je kan gaan liggen op je matje of zitten op een stoel – wat voor jou het meest comfortabel is. Iedere sessie begint op dezelfde manier. Je kan je ogen sluiten of als je ze liever wil open laten kan dat ook. Het is de bedoeling dat je je zo ontspannen mogelijk voelt, veilig en comfortabel. Vervolgens word je door onderdelen van je lichaam heen geleid en je gevraagd wat je in je lichaam voelt en je ademhaling, gedachten, gevoelens en emoties nauwkeurig waar te nemen.

Door de beoefening van deze meditatietechniek kan je je bevrijden van patronen die je beperken, en een tevreden leven leiden, vrij van conflicten, bezorgdheid, angst, ontevredenheid en lijden.

Wat is het verschil met Yoga Nidra?

iRest is vooral een proces van onthulling…

iRest® is een eigentijdse bewerking van klassieke Yoga Nidra uit India. In traditionele variaties van Nidra Yoga, wordt de deelnemer verteld wat hij/zij moet zien, voelen, horen, proeven, ruiken of denken tijdens het beoefenen van de Yoga Nidra.

We hebben ontdekt dat Yoga Nidra krachtiger is wanneer het de deelnemers in staat stelt om hun eigen unieke gevoelens, gedachten, beelden, etc. te ontdekken, te ervaren en te onderzoeken in plaats van verteld te worden wat ze moeten ervaren”.( Richard Miller)

Wanneer : woensdag 20:30 tot 21:30 op  11 september, 2**,9,23 oktober, 6, 20 november, 4 en 18 december*) Docente : Flim Reydon | Waar: Yogatreasure, Antonie van Leeuwenhoekweg 17a, 2408 AL Alphen aan den Rijn | Inclusief: thee, water en gezonde snacks| Benodigdheden: Makkelijke kleding, | Prijs € 195,00 voor de gehele serie van 8 bijeenkomsten | Aanmelden

** op 2 oktober éénmalig van 14:00 tot 15:00 uur

*)Is het niet mogelijk om alle 8 lessen te volgen, dan kan je een of meer lessen apart volgen. Kosten voor een losse les uit de serie  € 35. Stuur dan een berichtje voor het reserveren van een losse les.

 

 

Flim Reydon zet haar speciale magie in voor meditaties en yoga. Het is een unieke kans om je te laten (bege)leiden door deze wijze en speelse yoga-oudste! Rond 1985 werd ze gediplomeerd yogadocente aan de oudste school van Nederland. Eind jaren negentig werd ze gediplomeerd meditatie-instructeur in het Chopra Center in de VS en sinds kort ook geregistreerd als International Yoga Therapist (C-IAYT). Hierna volgen jaren van lesgeven en de oprichting van Flim’s Yoga Studio en Center Open Field, waarna ze een nieuwe weg ging volgen Yoga Paths Less Travelled, waarvoor ze haar certificatie van de iRest Yoga Nidra Meditatie ter ondersteuning toepast.

Sinds begin 2019 besloot ze haar tijd te besteden aan haar favoriete onderwerpen en deze niet alleen in Nederland maar ook in het buitenland te onderwijzen.