begin – workshop

Je hebt al veel over yoga gehoord, je kunt geen blad openslaan of je leest dat yoga fantastisch voor je is, omdat het je fit, flexibel, gefocust en stressvrij zal maken… Okay allemaal leuk en aardig, maar.. waar en hoe te beginnen? Is het wel iets voor mij…? En kom ik dan straks tussen allemaal “van die lenigerds”…..? Een schrale troost voor jou misschien; wij bij Yogatreasure zijn allemaal zo begonnen! En wij vinden het heel leuk om jou stapje-voor-stapje te mogen begeleiden. We hebben alleen één voorwaarde… Dat jij het naar je zin hebt en dat je het leuk hebt!

Een basic manier om te beginnen is een van onze simpele en vriendelijke Begin – met-Yoga-Workshops. We raden deze workshops aan om je te helpen verzekeren dat jouw yogareis de plezierigste en beste start krijgt. En, kans groot, dat je leuke nieuwe yoga-maatjes gaat krijgen

YOGA BEGINNERS WORKSHOP

In een veilige, inspirerende, leuke en prettige omgeving en groep ga je met je yogareis beginnen. En.. beginners onder elkaar! Dat is superleuk! Je zult na de workshop naar huis gaan met een basic begrip van yoga en haar technieken en je zult zelf basis-houdingen ervaren hebben. Dit zal je helpen jezelf op je gemak te voelen in een van onze reguliere groepslessen. We zullen onder andere het volgende samen doorlopen:

 • beknopte achtergrond over wat yoga is en informatie over onze lesstijlen en docenten
 • algemene en eenvoudige ademhalingstechniek
 • basis-houdingen
 • hoe, wanneer en waarom je een houding aanpast
 • begrip over het aanpassen van houdingen
 • begrip over blessures versus yoga
 • advies over welke yogavorm bij jou past

Wanneer:

 • info volgt

Voor wie: iedereen |  Waar: Yogatreasure, Antonie van Leeuwenhoekweg 17 in Alphen aan den Rijn| Docent: Nanda| Inclusief: thee, water en gezonde snacks| Benodigdheden: Makkelijke kleding | Prijs € gratis Als je je direct na de  workshop inschrijft betaal je geen inschrijfgeld Aanmelden

 

FAQ’s:

 • Ik heb nooit eerder yoga gedaan, hoe en waar begin ik? Maak je geen zorgen, iedereen moet ergens beginnen! We raden je onze Beginners Workshops aan, de introductie cursus of een proefles.  Probeer in het begin zoveel mogelijk verschillende lessen, leraren en tijdstippen uit. We weten dat je een druk leven hebt, en daarom ben je in iedere les die jou goed uitkomt van harte welkom!
 • Wat doe ik aan? Doe comfortabele soepel zittende (sport)kleding aan. De meesten dragen een korte of lange broek, met een hemd, top of t-shirt en daarover een shirt met lange mouw of vest. Doe kleding aan die lekker zit en waar je eventueel in kunt zweten. En waarin je alle kanten op kunt bewegen.
 • Hoeveel mensen doen er mee? Meestal zijn we bij de Beginners Workshops met circa 4 tot 10 deelnemers. In de reguliere lessen varieert het aantal yogi’s enorm, van 5 tot circa 20 deelnemers. De avondlessen zijn over het algemeen iets drukker bezocht dan de ochtendlessen, maar zo gemiddeld genomen zijn we meestal met zo’n 8-15 personen.
 • Wat moet ik meenemen? Belangrijkste om bij je te hebben.. is jezelf, een open mind en gevoel voor humor. Natuurlijk overweeg je ook nog een paar andere dingen om mee te nemen. Als je een eigen yogamatje hebt, kun je die meenemen, maar je kunt er ook een lenen en uitproberen bij ons. Verder een handdoek(je) om eventueel zweet mee af te deppen. Heb je dit niet, geen zorgen, yogatreasure heeft yogamatten en speciale yogadoeken. Alle andere dingen die je nodig hebt bij je yoga, zoals riemen, blokken, dekentje, noem maar op, liggen in de zaal voor vrij gebruik.
 • Wat komt er na de Beginners Workshop? We moedigen je aan om in de eerste maand een zo goed mogelijk beeld te vormen van yoga en zoveel mogelijk verschillende lessen te volgen. We raden je aan de lessen te volgen die ook geschikt zijn voor beginners.  Je bent van harte welkom!
 • Hoe vaak per week kan ik ’t beste Yoga doen? Yoga is geweldig, zelfs als je een les per week yoga doet zul je de voordelen van je beoefening ervaren. Als je meer kunt doen, zul je zeker nog meer van de voordelen ervaren. Begin met 2 of 3 keer per week als je kunt, lukt dat niet: don’t worry! Waarschijnlijk zul je na verloop van tijd merken dat je op een natuurlijke manier liefst vaker per week yoga zou willen doen. Langzaam kun je je leefstijl er dan vanzelf op aan gaan passen, maar forceer ’t niet! Alles komt, op z’n tijd.
 • Welke voordelen zijn er bij het volgen van de Beginners Workshop? Omdat we je aanmoedigen minimaal 1maand lid te zijn willen we je natuurlijk ook een klein zetje in de flow geven. Je kunt bij inschrijving op de avond zelf: 1) De dag erna direct beginnen met lessen volgen en je begint pas met betalen vanaf de eerste van de volgende maand! 2) Je hoeft geen inschrijfgeld te voldoen!
 • Wat als ik geen Treasure Full kan nemen/volgen? Geen punt! We hebben ook een abonnement voor 1x per week Treasure Light. Als ook dat niet lukt; ook geen punt! Je hoeft geen lid te worden of te zijn, kom gewoon wanneer je kunt en volg lessen met een losse les. Je kunt voor je les pinnen of contant betalen. Je ziet, ook als je het druk hebt of je je niet wilt binden, kun je gewoon les volgen wanneer je wilt.

Do-In DSC_5863

Je voelt je welkom en er is individuele aandacht, zodat iedereen op zijn eigen niveau het beste uit zichzelf kan halen. Natacha

Het is me gisteravond op de introductie-les goed bevallen. Jullie zijn heel fijne mensen, de sfeer is goed en de les werd door Stephan ook zeer relaxt en duidelijk gegeven. Ik kan/zal “Yoga-treasure” bij iedereen aanbevelen die belangstelling heeft in deze richting. Dank voor de leuke avond! Yvonne

Goede uitleg en een ontspannen sfeer. Ankie