ayurvedische massage

 

In de Ayurveda is Massagetherapie dé methode voor pijnbestrijding. De effectiviteit van massage is inmiddels in talloze onderzoeken wetenschappelijk bewezen.

Op fysiek niveau werkt massage direct en indirect op de wervelkolom, spieren, huid, bloedvaten, zenuwen en gewrichten en botten. Problemen hiermee kunnen met massage zeer effectief worden behandeld. Massage brengt ook de algemene fysiologie meer in evenwicht. Het bevordert de uitwisseling van lichaamsvloeistoffen en de eliminatie van afvalstoffen en giften. De longen, de spijsvertering en het metabolisme worden actiever. De afgifte van neurotransmitters veranderd. Hormonen worden genormaliseerd en het immuunsysteem krijgt een boost. Verder wordt de bloedstroom gestimuleerd en de productie van endogene opiaten bevorderd. Hierdoor ga je je heerlijk relaxed voelen.

Een massage heeft grote effecten op mentaal niveau: Je wordt rustiger, mentaal helderder en je slaapt beter. Herhaalde massage lost pijn op en gaat de negatieve effecten van stress tegen.​

De massage vinden plaats bij Yogatreasere, De Ruijterstraat 17 a, 2405 GL Alphen aan den Rijn. Neem voor een afspraak contact op met Elena (of via 06-58859635).